Recuperarea datelor de pe SSD (Solid State Drive)

30 oct. 2017
First Data Recovery
891

Unitatea Solid State Drive, cunoscută ca SSD, este formată din mai multe memorii flash și este folosită ca un singur dispozitiv de stocare. Producătorii au scos pe piață SSD-uri încă din anii 80’, dar scăderea semnificativă a prețului de achiziție a făcut ca această tehnologie să fie mult mai accesibilă pentru consumatori abia în ultimul deceniu.

În calitate de specialiști în domeniul recuperării datelor de pe SSD, investim în mod regulat în dezvoltarea tehnologică dar și personală. Inginerii First Data Recovery au ani de experiență în tehnologia NAND și putem oferi servicii de recuperare date pentru toate mărcile SSD și SSHD. Cu ajutorul tehnologiei și specialiștilor, oferim clienților noștri o modalitate sigură și profesionistă de recuperare a datelor, indiferent de cauza pierderii datelor de pe o unitate SSD. Contactați-ne acum pentru o evaluare gratuită SSD.

Cele mai întâlnite cauze de pierdere a datelor de pe SSD

Mulți dintre utilizatorii de calculatoare cred că unitățile SSD nu pot “pica” sau nu pot suferi diversele probleme care apar frecvent la hard disk-urile tradiționale. În timp ce unitățile SSD nu au componente mobile în interior (spre deosebite de hard disk-uri), ele au însă număr mare de componente electronice destul de sensibile care pot suferi daune sau pot eșua, din mai multe motive.

Avantajul este că majoritatea acestor probleme nu provoacă daune permanente SSD-ului, dar specialiștii în recuperarea datelor au nevoie de un set special de instrumente pentru e efectua cu succes repațiile și recuperarea datelor. First Data Recovery operează doar în camere special amenajate, de tip CLEANROOM, și recuperează datele pierdute în condiții de siguranță sporită, livrând cele mai bune rezultate posibile clienților săi.

SSD-urile pot pierde date din cauza următorilor factori:
• Defecțiuni ale unor componente fizice sau electronice
• Coruperea de fișiere din cauza unor probleme legate de software sau de sistemul de operare
• Sectoare defecte (Bad Sectors)
• Memorie uzată cauzată de suprascriere excesivă
• Ștergere accidentală a fișierelor
• Daune din cauza virușilor și alte programe rău intenționate (malware)
• Incendii, inundații și alte dezastre naturale

Politica First Data Recovery „No Data No Charge” pune clientul pe primul loc, prin urmare, dacă nu vă recuperăm datele, nu vă costă nimic! În plus, oferim o evaluare GRATUITĂ a dispozitivului d-voastră SSD în care experții noștri vor determina dacă se pot recupera datele de pe unitate, oferind un preț estimativ și o durată pentru recuperarea datelor.

SFATURI UTILE

Ce trebuie să faceți atunci când unitatea SSD eșuează?
Dacă observați că unitatea SSD pierde date, mențineți-o oprită. O unitate SSD nu poate susține daune fizice ale componentelor în timpul funcționării, iar acest lucru duce la suprascrierea fișierelor, contribuie la coruperea acestora, reducând șansele pentru o recuperare de succes. SSD-urile pot suferi și din cauza uzurii de memorie sau alte probleme fizice, pentru a vă proteja datele mențineți unitatea oprită.

Evitați să folosiți software-uri sau utilitare pentru recuperarea datelor de pe SSD, aceste programe pot contribui la agravarea problemelor legate de mediile flash prin suprascrierea datelor pe disc.

First Data Recovery vă poate ajuta să vă recuperați datele de pe SSD cu orice tip de defect. Apelați cu încredere la serviciile noastre, telefonic sau folosind formularul de contact, pentru o diagnosticare gratuită SSD.