021.313.18.78 / 0741.147.761

Str. Splaiul Unirii Nr. 4, Blc. B3, Tronson 3, et 5, Birou 5.2 Luni-Vineri 09 – 19 / Urgențe 24/24h

INVALID REQUEST: No reviews found, please check with settings Place ID again here.

Str. Splaiul Unirii Nr. 4, Blc. B3, Tronson 3, et 5, Birou 5.2 Luni-Vineri 09 – 19
Urgențe 24/24h

 

Google Reviews

INVALID REQUEST: No reviews found, please check with settings Place ID again here.

Recuperare date Stick USB, memorii SD, microSD, CF

În telefoane, camere digitale, GoPro sau orice alt dispozitiv mobil este foarte probabil să găsiți un card de memorie (SD, microSD, CF). Aceste mici piese pot stoca cantități foarte mari de informații. Fie că pe ele sunt stocate documente, poze, muzică sau înregistrări video, majoritatea utilizatorilor le folosesc zilnic. Dar aceste carduri de memorie se pot defecta, la fel ca orice alt dispozitiv de stocare. Dacă doriti să recuperați datele de pe flash USB sau card de memorie, atunci inginerii nostri vă pot ajuta.

Ce este un card SD?

În general, cardurile de memorie sunt dispozitive de stocare mici și ușoare. Forma lor particulară le face ideale pentru aparate electronice sau orice dispozitiv mobil.

Un card SD poate arăta ca o bucată de plastic pentru o persoană neavizată. Aceea este însă doar o carcasă ce poate fi desfăcută pentru a găsi înăuntru una sau mai multe memorii flash împreună cu un controller, lipite pe o placă de circuit electronic.

Atunci când introduci un card de memorie într-un cititor de orice fel, informația circulă organizată de controller. Totodată, acest controller urmărește și sectoarele cu defecte, gestionează firmware-ul cardului, translatează adresele de memorie în sectoarele disponibile ale sistemului de operare.

Ce este un card microSD (Tehnologia MONOLITH)?

Cardul microSD este rezultatul dezvoltării tehnologiei de stocare a datelor din ultimul deceniu. Puțin mai mare decât unghia degetului mic, puțin mai gros decât o foaie de hârtie și totuși capabil să stocheze cantități impresionante de date.

Un card microSD este similar unui USB flash drive monolitic. Toate componentele necesare, cipul NAND, controller și interfață sunt lipite împreună într-o carcasă extrem de mică.

Cum pot să cedeze cardurile de memorie?

În general cardurile de memorie și stick-urile USB sunt mai puțin vulnerabile la defectele mecanice decat un HDD. Totuși, ele sunt mult mai sensibile la șocuri de natură electronică. Funcțiile îndeplinite de controllerul cardului sunt vitale pentru accesarea informației și tocmai acesta este cel mai sensibil. Un șoc electric sau o înlăturare din sistem fără a-l pregăti în prealabil, poate duce la defectarea acestuia sau îl poate  determina să își suprascrie firmware-ul. Toate aceste defecte sunt considerate defecte fizice și pot fi rezolvate doar prin citirea memoriei flash într-un echipament dedicat și mai apoi reconstrucția datelor.

Defect fizic: Deși, spre deosebire de un HDD, un card SD poate să nu fie deloc afectat de o cădere sau lovire. Nu putem, însă, spune același lucru în cazul în care se rupe accidental la extragerea din slot, este presat până în punctul în care se va rupe, etc. Aceste tipuri de acțiuni asupra cardului pot duce la ruperea plăcii de circuit electronic sau chiar la ruperea chipului NAND. Un chip NAND odată crapat, ne duce în situatia similară unui platan de HDD spart sau îndoit: imposibilitatea recuperării de date.

Un card de memorie poate ceda în urma unor fluctuații electrice. O supratensiune de câteva nanosecunde poate duce la scurtcircuitarea electronicii. Acest lucru duce la imposibilitatea accesării datelor iar recuperarea de date se poate face doar prin dezlipirea cipului NAND și citirea lui într-un laborator specializat. În cazul tehnologiei MONOLITH, recuperarea este mai complexă întrucât cipul NAND nu se poate scoate, acesta fiind turnat pe placa de circuite. În situația aceasta accesul asupra memoriei se poate face doar prin lipirea la microscop a mai multor fire de conexiune. Avem tehnologia pentru a rezolva și astfel de cazuri fiind poate singurul laborator de acest tip din țară. Firmele de recuperare de date care accepta aceste cazuri de defect al cardurilor MONOLITH, trimit dispozitivul în colaboratoare din afara țării, oferind prețuri mai mari și timp mai mare de execuție.

Defectele logice: cazuri mult mai frecvente decât defectele fizice. Precum majoritatea dispozitivelor de stocare mobile, cardurile de memorie/USB stick-urile nu ar trebui deconectate atunci când sunt în uz. Deconectarea lor fără o pregătire prealabilă poate duce la coruperea sistemului de fișiere sau a sectorului de bootare. Un sector de bootare corupt va duce la raportatarea unui card SD ca fiind complet gol.

Fișierele de pe cardul de memorie pot fi șterse accidental sau cardul poate fi formatat accidental.

Procesul de recuperare a datelor de pe cardurile de memorie.

Din moment ce majoritatea defectelor unui card SD sunt de tipul defect logic, recuperarea datelor de pe cardurile de memorie tinde să urmeze aceiași pași ca recuperarea datelor de pe orice dispozitiv cu defect logic.

De fiecare dată când se șterg datele, se formatează greșit sau sectorul de bootare este corupt, practic se fac mici ajustări ale sistemului de fișiere iar  spațiul folosit pentru informație se declară drept ‘indisponibil’. Un singur sector de date corupt poate face întregul SD să fie raportat drept gol.

Chiar dacă modificările în filesystem sunt mici, ele pot avea consecinte majore. Este obligația inginerilor noștri specializați în recuperările de date să folosească cea mai nouă și mai eficiență tehnologie pentru a vă oferi un serviciu de cea mai înaltă calitate.

În situația defectelor fizice, inginerii noștri au cunoștințele și posibilitatea tehnică de a accesa direct memoria și a recupera astfel datele de pe cardul dumneavoastră. Acest lucru se face prin extragerea memoriei, lipirea corectă a unor fire extrem de subțiri pe fiecare contact specific al memoriei și accesarea acesteia.

De ce să aleg First Data Recovery pentru recuperare date Stick , SD sau microSD?

Pentru că inginerii noștri au cunoștințele și tehnologia necesare pentru a rezolva orice caz de defect legat de cardurile de memorie normale sau MONOLITH. Pentru că, rezolvând aceste cazuri în cadrul firmei noastre se economisesc timp și bani.

Contact

Str. Splaiul Unirii Nr. 4, Blc. B3, Tronson 3, et 5, Birou 5.2 Luni–Vineri 09:00–19:00
CUI:23136274
J40/1173/2008
021.313.18.78 / 0741.147.761

Urmărește-ne pe Facebook

2016 © FIRST Data Recovery

Contact

Str. Splaiul Unirii Nr. 4, Blc. B3, Tronson 3, et 5, Birou 5.2 Luni–Vineri 09:00–19:00
CUI:23136274 J40/1173/2008
0741.147.761  / 021.313.18.78

Urmărește-ne pe Facebook

2016 © Copyright FIRST Data Recovery

Website dezvoltat de White SEO