Recuperare de poze și filme carduri SD, microSD, USB

13 feb. 2017
First Data Recovery
4505

Datorită evoluției tehnologiei din ultimii ani, aparatele foto cu film și camerele video cu casetă au dispărut aproape în întregime. Ele au fost înlocuite de aparate mai performante, cele digitale, ce au adus numeroase avantaje, printre care și posibilitatea de a stoca mii de poze și filmări pe carduri de memorie sau minidvd-uri. Stocarea digitală a fotografiilor și fișierelor video este cea mai comună metodă practicată în prezent, scăpând astfel de folosirea filmelor foto cu maxim 36 de poziții sau a casetelor VHS. Pozele si fișierele video pot fi păstrate pe un dispozitiv de stocare pe termen nedeterminat, însă, ca orice dispozitiv de stocare, se poate defecta din diverse motive. Cardurile de memorie sunt destul de sensibile iar erorile hardware, accidentele sau folosirea incorectă a acestora pot duce la pierderea tuturor datelor salvate pe acestea. Dacă ați șters sau formatat din greșeală cardul de memorie, fișierele au fost corupte, cardul de memorie nu mai este recunoscut sau orice alt defect, First Data Recovery vă poate ajuta să vă recuperați pozele și filmele – contactați-ne pentru o cotație de preț.

Recuperare fotografii și videoclipuri

Specialiștii nostri în recuperarea de date pot recupera imagini și clipuri video de pe orice carduri de memorie ale camerelor digitale, care au suferit pierderi de date.

Avem experiență de recuperare în următoarele situații:

 • Fișierele (pozele/filmele) au fost șterse accidental;
 • Cardul de memorie a fost formatat;
 • Cardul nu mai este detectat de cameră;
 • Fișierele media au fost corupte;
 • Cardul cere să fie formatat și are capacitatea 0GB;
 • Hard disk-ul pe care erau stocate s-a defectat; ș.a.

Recuperare poze și filme de pe orice dispozitiv digital și tipuri de fișiere

Inginerii de la First Data Recovery pot recupera fotografiile si videoclipurile pierdute, șterse, imaginile digitale deteriorate sau fișiere corupte, de pe următoarele tipuri de dispozitive și fișiere media:

 • Carduri camere foto digitale
 • Unități HDD (Hard Disk Drive)
 • Carduri SD, MicroSD
 • Stick-uri de memorie USB

First Data Recovery poate recupera poze și videoclipuri pierdute sau șterse sub format: .jpg, .gif, .png, .bmp, .tif, .nef, CR2 și altele.

6 sfaturi pentru a preveni pierdea fotografiilor și fișierelor video

Pozele digitale și memoriile de tip flash pot prezenta o serie de probleme care pot duce la pierderea datelor. First Data Recovery a alcătuit o listă cu șase sfaturi utile pentru a vă ajuta să preveniți pierderea celor mai de preț amintiri – fotografiile și clipurile video. Iată cum puteți preveni potențialele pierderi de date și cum să manevrați în mod corespunzător cardurile de memorie ale camerelor digitale.

 1. Faceți mereu o copie de rezervă (backup) a fotografiilor. Protejați-vă imaginile și filmările, care sunt cu siguranță de neînlocuit, salvându-le pe un hard disk extern sau într-un spațiu de stocare cloud.
 2. Transferați fotografiile. Copiați fotografiile din memoria flash a camerei pe hard disk-ul unui calculator, cât mai curând posibil. Nu ștergeți imaginile sau formatați cardul de memorie în timp ce este încă în aparatul de fotografiat. Nu ștergeți imaginile sau formatați cardul de memorie până când nu sunt transferate și verificate toate fotografiile și videoclipurile.
 3. Urmați instrucțiunile. Aveți grijă când scoateți memoria flash din cititorul de cameră sau de card. Asigurați-vă că aparatul foto este oprit înainte de a scoate cardul de memorie. Pe calculator, utilizați comanda „Eject” pentru a evita ștergerea sau coruperea imaginilor – folosiți pictograma pentru a „scoate în siguranță dispozitivul de stocare în masă” înainte de a îndepărta cardul de memorie.
 4. Verificați transferul datelor. Deschideți imaginile și redați clipurile video de pe hard disk înainte de a formata cardul de memorie.
 5. Duplicați copia de rezervă. Pentru a vă asigura că fotografiile și filmările sunt în totală siguranță, faceți o copie la copia de rezervă și păstrați-o pe o memorie separată într-o locație sigură.
 6. Protejați-vă cardul de memorie SD, memoria flash și orice alte carduri de memorie ale aparatelor digitale. Utilizați suportul din plastic dedicat depozitării și transportării acestuia.