Recuperare date CD / DVD zgâriat

3 mart. 2017
First Data Recovery
1871

CD-ul (Compact Disc) și DVD-ul (Digital Versatile Disc) sunt suporturi optice destul de comune pentru stocarea de muzică, clipuri video, fotografii sau fișiere de date. Pot fi o alegere convenabilă pentru un backup de date rapid, dar depășite de viteza și capacitatea stick-urilor USB sau hard disk-urilor externe. Cele mai multe dintre sistemele desktop și laptop vin cu echipamentul standard al unității DVD-R iar salvarea datelor pe CD sau DVD este o metodă de backup accesibilă care poate fi realizată în câteva minute.

Producătorii susțin că CD-urile și DVD-urile ar trebui, atunci când sunt depozitate în mod corespunzător într-un mediu controlat, să păstreze datele timp de 100 de ani sau mai mult. Cu toate acestea, ele sunt extrem de sensibile la problemele de mediu și de manipulare, cele mai comune fiind amprentele, petele și deteriorările în urma zgârieturilor.

Chiar dacă suporturile optice sunt considerate ca fiind printre cele mai sigure medii de stocare, ce facem atunci când se deteriorează și nu avem un backup suplimentar? First Data Recovery vă poate ajuta, suntem specializați în recuperarea de fișiere foto, video, muzică, documente și orice alt tip de fișiere de pe CD sau DVD zgâriat.

Cum funcționează unitățile de stocare pe discuri optice – CD / DVD

Spre deosebire de dispozitivele cu suprafețe magnetice, CD-urile și DVD-urile folosesc principiul reflecției – un fascicul laser proiectează lumina pe suprafața lucioasă care este reflectată înapoi către sursa laser – prin această metodă se realizează interpretarea optică a datelor stocate.

CD-R (Compact Disc – Recordable) permite o singură operațiune de scriere. Fasciculul laser al aparatului de înregistrare încălzește stratul de vopsea organică până la aproximativ 200 ° C din care rezultă crearea unor „șanțuri” permanente. ATENȚIE – Acest proces de înregistrare este permanent și nu permite reutilizarea niciunui disc optic. CD-R poate fi citit de majoritatea unităților CD/DVD.

CD-RW (Compact Disc – citire / scriere) permite scrierea, ștergerea și rescrierea datelor de mai multe ori. Spre deosebire de stratul de vopsea organică regăsit la discurile CD-R, stratul de înregistrare CD-RW este format din mai multe aliaje metalice. Când este încălzit la aproximativ 700 ° C, zonele vizate se vor schimba de la cristalin (reflectorizant puternic) la non-cristalin (mai puțin reflectorizant). Acest tipar non-cristalin este apoi citit de către unitatea CD-RW și interpretat ca date. Pentru a șterge datele, laserul încălzește zona selectată până la aproximativ 200 ° C (similar cu CD-R) și se întoarce la forma sa inițială de cristalin. În timpul unei operațiuni de suprascriere, laserul efectuează concomitent atât scrierea noilor date cât și ștergerea înregistrărilor vechi.

DVD-R și DVD-RW sunt variantele îmbunătățite a discurilor optice CD, prin capacitatea și tehnologiile utilizate. DVD-R este foarte similar cu CD-R prin faptul că ambele folosesc vopsea organică ca tehnologie de înregistrare a datelor. DVD-RW funcționează pe același principiu cu CD-RW, care permite scrierea, ștergerea și suprascrierea datelor de câteva sute de ori.

Situații în care să apelezi la servicii de recuperare CD / DVD

 • CD-R, CD-RW, Audio CD, DVD-RAM, DVD-R/W, DVD-DL indescifrabil
 • Fișiere șterse sau formatate accidental
 • CD/DVD-ul pare să fie gol
 • Fișiere corupte
 • Fișierele de pe CD/DVD nu pot fi copiate
 • Datele nu pot fi accesate
 • Defecte fizice: zgârieturi
 • Sistemul se blochează în timp ce se încearcă citirea discului
 • Probleme cu sistemul de operare sau închiderea acestuia în timpul stocării datelor, provocând erori de citire CD/DVD etc.

First Data Recovery oferă servicii de recuperare date de pe orice disc optic

În cazul în care datele pierdute sunt foarte importante pentru dumneavoastră, cea mai bună soluție este să apelați la un centru de recuperare specializat. First Data Recovery este o companie de recuperare a datelor cu o experiență vastă și în domeniul tehnologiilor optice. În primă fază, examinăm cu atenție discul optic pentru a identifica daunele cauzate. Aplicăm mai apoi diverse tehnici și folosim diferite instrumente pentru a putea realiza o analiză aprofundată și pentru a identifica modelul înregistrat pe disc. După ce se identifică cea mai bună reprezentare a semnalului, se extrag cu precizie și exactitate datele realizându-se altfel recuperarea acestora.

Recuperare de date CD

Recuperare de date DVD

 • CD-R
 • DVD-RAM
 • CD-RW
 • DVD+R/W
 • AUDIO CD
 • DVD-DL

Notă

Există programe software care încearcă să recupereze datele inaccesibile de pe discurile optice deteriorate sau corupte. Unele pot avea mai mult success decât altele, dar de obicei ele sunt folosite de același system (laptop, PC), folosind aceeași unitate optică care a scris inițial discul. Acest lucru poate fi problematic în efortul de recuperare. De exemplu, în cazul în care unitatea originală este defectă sau are o problemă de citire, software-ul poate interpreta greșit modelul de pe disc. Acest lucru poate avea ca rezultat recuperarea fișierelor cu date corupte, fișiere cu zero octeți de date, sau pur și simplu nu conțin fișiere deloc.

Informațiile și fotografiile prezentate au rol strict informativ. Pentru o evaluare completă a discurilor optice CD / DVD și recuperarea datelor, apelează cu încredere la serviciile First Data Recovery telefonic sau folosind formularul de contact.