Contactul dispozitivelor cu apa – Cum să te asiguri că datele rămân în siguranță

14 dec. 2018
First Data Recovery
847

Se poate întâmpla, nu de puține ori, ca un dispozitiv să intre în contact cu apa. Fie că este telefonul mobil, tableta, stick-ul USB, laptopul sau orice alt dispozitiv, este bine să cunoașteți câțiva pași importanți pentru a spori șansele de recuperare a datelor.

Cu siguranță vă veți întreba ce se întâmplă cu un dispozitiv care a suferit deteriorări în urma contactului cu apa și dacă datele stocate pe acesta mai pot fi recuperate. Chiar dacă dispozitivul dumneavoastră este plin cu fotografii de familie, documente personale importante sau chiar întreaga muncă, este foarte important să știți cum să acționați pentru a minimiza daunele ce pot cauza pierderea datelor.

Sfaturi utile pentru protejarea dispozitivelor, în urma contactului cu apa

Recomandăm persoanelor care se tem de pierderea datelor de pe un dispozitiv care a suferit daune cauzate de apă, să ia în considerare următoarele aspecte, înainte de a ajunge la concluzia că datele sunt irecuperabile:

  • Nu presupuneți că datele sunt irecuperabile, indiferent de condițiile prin care a trecut dispozitivul.
  • Nu încercați niciodată să conectați la o sursă de alimentare sau să porniți un dispozitiv care a suferit daune provocate de apă.
  • Nu scuturați dispozitivul, nu îl dezasamblați și nu încercați să îl curățați, în mod special un hard disk sau server care prezintă deteriorări vizibile. Manipularea incorectă poate face operațiunile de recuperare mai dificile și poate duce la pierderea unor date valoroase.
  • Nu încercați să uscați un dispozitiv deteriorat de apă deschizându-l sau expunându-l la căldură folosind, de exemplu, uscătorul de păr.
  • Nu folosiți metoda de uscare cu orez, poate deteriora elemente importante ale dispozitivului.
  • Nu încercați să folosiți dispozitivele deteriorate vizibil.
  • Nu încercați să înghetați dispozitivul.
  • Nu utilizați programe software de recuperare a datelor pe dispozitivele deteriorate de apă.

Chiar și în cele mai critice momente, nu uscați un dispozitiv care a intrat în contact cu apa. Contactați un profesionist în recuperare de date, înainte de a încerca să reconfigurați, reinstalați sau reformatați dispozitivul.

Pierderea datelor poate fi o situație stresantă. Dacă vă confruntați cu o situație de inundație sau pur și simplu dispozitivul a intrat în contact cu apa, sperăm să vă fie utile aceste sfaturi pentru a vă proteja datele și a spori șansele de recuperare a datelor.

Contactează-ne pentru o diagnosticare gratuită, folosind formularul de contact.