Ce să faci și ce să NU faci în cazul pierderii de date

18 aug. 2017
First Data Recovery
711

Defecțiunile hardware și coruperea datelor sunt printre cele mai întâlnite motive de pierdere a datelor și pot provoca panică, haos în întreprinderile mari și se pot lua decizii pripite într-un timp foarte scurt. Noi vă putem ajuta să vă recuperați datele pierdute de pe majoritatea dispozitivelor de stocare, însă, pentru a nu ajunge in astfel de situații vă invităm să alocați un minut pentru a citi câteva sfaturi și informații despre ce trebuie făcut, și ce să NU faceți, în ceea ce priveste pierderea și recuperarea datelor.

Defecțiuni Hard Disk & Recuperare Date:

Ce să NU faci.

• NU deschideți hard disk-ul și nu expuneți componentele la mediu! Nu există nimic în interiorul său care să poată ajuta un utilizator obișnuit să-și recupereze în vreun fel datele. Doar un inginer calificat ar trebui să deschidă o unitate hard disk, într-un mediu certificat de tip CLEANROOM și doar acesta vă poate recupera cu succes datele pierdute.
• NU încercați să schimbați circuitele dintr-o unitate modernă hard disk. Pot apărea probleme de firmware sau conflicte în zona de sistem care pot provoca probleme majore.
• NU ascultați sfaturile celor necalificați în domeniu și nu căutați soluții pe internet. Cereți ajutorul unui profesionist dacă datele pierdute vă sunt de valoare.
• NU continuați să alimentați un hard drive dacă acesta nu răspunde comenzilor sau scoate sunete anormale. Dispozitivul nu își va “reveni” și poate face imposibilă recuperarea datelor.
• NU instalați programe software de recuperare pe aceeași unitate/partiție cu fișierele pierdute, există riscul de a fi suprascrise odată cu instalarea.
• NU rulați CD-ul / DVD-ul furnizat din fabrică alături de PC-ul dumneavoastră. Cele mai multe tehnici helpdesk nu țin cont de datele personale stocate – acestea țintesc funcționarea optimă hardware și nu fișiele aflate în sistem.

Ce să faci?

• Testați hard drive-ul într-un sistem funcțional pentru a verifica disponibilitatea și integritatea sistemului de fișiere. Este posibil să puteți copia datele fără probleme doar dacă este corupt sistemul de operare sau dacă există probleme hardware cu computerul-gazdă original.
• Căutați asistență profesională dacă nu sunteți cel puțin 110% sigur de ceea ce faceți. Nu supuneți la risc datele dumneavoastră. Dacă doriți să învățați câteva proceduri de bază de recuperare a datelor, testați-le pe un sistem dispensabil.
• Faceți o copie de rezervă a datelor din timp și păstrați cel puțin o copie a acestora, separat.

Defectare sistem RAID & Recuperare Date:

Ce să NU faci.

• NU luați îndată decizii în urma sfatului primit de la personalul de asistență OEM (Original Equipment Manufacturer), cu excepția cazului în care sistemul a fost de la început configurat de către ei și nu s-au adus modificări de atunci.
• NU încercați să reconstruiți o matrice decât dacă stiți cu exactitate care sunt unitățile care au eșuat, motivul pentru care nu mai funcționează, și, cel mai important, CÂND s-au defectat. În momentul recalculării RAID care incorporează date vechi de pe o unitate hard drive care a eșuat prima, va corupe toate datele. Vedem acest lucru la aproximativ 30% dintre toate recuperările RAID 5 care ajung la noi.
• NU încercați nimic dacă nu sunteți familiarizați cu hard disk-urile, configurațiile și verificările de rutină ale controlerului.

Ce să faci?

• Păstrați dispozitivele intacte pe cât posibil și sunați la specialiștii în recuperare de date First Data Recovery pentru o diagnosticare gratuită.
• Citește mai mult despre recuperare date RAID. (https://e-recuperaredate.ro/recuperare-date-raid/)

Ai nevoie de servicii profesionale pentru recuperarea datelor pierdute de pe hard disk sau un sistem RAID? Apelează cu încredere First Data Recovery la 0741.147.761 sau folosind formularul de contact.