Ce card SD alegi în 2018? Top 6 carduri profesionale.

23 feb. 2018
First Data Recovery
7365

Când vine vorba să alegi cardul SD potrivit pentru aparatul tău de fotografiat, camera video sau chiar pentru a stoca muzică, ai în vedere că există două specificații cărora trebuie să le acorzi importanță deosebită: capacitatea de stocare și viteza de scriere.

Capacitatea este, evident, foarte importantă în alegerea cardului SD. Cu cât capacitatea de stocare este mai mare, cu atât vei putea salva mai multe imagini, clipuri video și alte fișiere la calitate foarte bună.

La fel de importantă ar trebui să fie și viteza de scriere. Dacă aveți un card cu o viteză redusă pe care îl folosiți de exemplu, în aparatul de fotografiat, acesta va încetini timpul de capturare a imaginilor și va limita astfel numărul fotografiilor pe care le puteți face într-un interval de timp. Acest lucru se poate dovedi problematic atunci când se dorește rapiditate și calitate în timpul înregistrărilor video și a fotografierii.

Iată câteva dintre cardurile SD propuse în 2018, în funcție de tipul și scopul acestora.

1. SanDisk Extreme PLUS microSDXC

Dacă ești în căutarea unui card cu specificații ceva mai slabe dar ești dispus să cheltui o sumă de bani, poți alege SanDisk Extreme PLUS 64GB microSDXC. Acest card este proiectat și testat pentru a rezista la condiții dure, deci dacă aveți un shooting foto în vârf de munte sau la marginea unui lac, te poți baza pe caracteristicile sale – rezistență la căldură, apă și îngheț. În plus, dispune de o viteză de scriere de până la 90MB/s și o viteză de citire de până la 95MB/s. Clasa 3 indică faptul că se descurcă foarte bine și în cazul înregistrărilor video 4K Ultra HD. SanDisk Extreme PLUS este disponibil în formate SDHC (16GB) și SDXC (32 și 64 GB). Poate fi găsit AICI.

2. SanDisk Ultra Class 10 SDHC

Dacă îți dorești ceva mai ieftin și nu te deranjează viteza mai mică de scriere, atunci SanDisk Ultra Class 10 SDHC poate fi o alegere potrivită. Cardul este disponibil în mai multe variante de spații de stocare: 16, 32, 64 și 128 GB, oferind o viteză de scriere de aproximativ 10MB/s. În niciun caz nu se potrivește fotografilor care folosesc rafale în cadrul raliurilor sau altor sporturi de acțiune, aceștia au nevoie de o viteză mult mai ridicată de scriere deoarece unele fișiere riscă să fie compromise. În schimb, la acest card viteza de citire/transfer este semnificativ mai rapidă, ajungând la 80MB/s. În orice caz, este o opțiune foarte bună pentru fotografii obișnuiți care nu se vor arunca la capturarea a 10 poze/secundă la cel mai mare format. Cardul SanDisk Ultra este rezistent la apă, căldură, îngheț, raze X, nu se magnetizează și este antișoc. Majoritatea celor care au ales acest card, se declară mulțumiți. Cardul poate fi găsit AICI.

3. Silicon-Power Elite MicroSDXC UHS-1 64GB Class10

Acest card de memorie din seria Elite reprezintă echilibrul optim dintre preț și performanță. Atinge o viteză de scriere/citire de până la 85MB/s (la memoriile între 8GB și 64GB) și 75MB/s (pentru memoria de 128GB), oferind și o capacitate excepțională de stocare și acces. Specificațiile cardului UHS-1 Clasa 10 permit o viteză mare de transfer a fișierelor și suportă înregistrări video fullHD. Durabilitatea este încă un punct important pe care îl îndeplinește Silicon-Power Elite, este impermeabil, rezistent la șocuri, are protecție conta razelor X din aeroporturi și rezistă la temperaturi între -40 grade Celsius și 85 grade Celsius. Acest card poate fi găsit AICI.

4. Lexar Professional 2000x SDHC

Trecem la un card de înaltă capacitate pentru fotografii și înregistrări video profesionale. Prețul de achiziționare este mai mare pentru cardul Lexar Professional 2000x SDHC și este disponibil la capacități de 32, 64 și 128 GB. Dacă te întrebi de ce să cheltui așa mult pe un card SD, răspunsul este simplu, ești profesionist în domeniu și îți dorești să obții cele mai bune rezultate. Fiecare variantă a cardului oferă o viteză remarcabilă de citire/transfer până la 300MB/s. Viteza de scriere este puțin mai lentă, în funcție condițiile de folosire, poate atinge o viteză de până la 275MB/s. Cardul de memorie Lexar Professional poate gestiona 1080p (Full HD), 3D și video-uri 4K, indiferent dacă folosești o cameră DSLR, o cameră video HD sau o cameră 3D. Acest card este menit să reziste în numeroase condiții fiind prevăzut în acest sens, totul la o viteză net superioară. Cardul este disponibil AICI.

5. Lexar 256GB 633x SDXC

Cardul de memorie Lexar microSDXC clasa 10 reprezintă soluția ideală când vine vorba despre smartphone-uri, tablete sau camere de acțiune. Cardul utilizează tehnologia UHS-I pentru transferuri rapide, cu o viteză de 95MB/s pentru acțiunea de citire și o viteză de 45MB/s pentru scrierea datelor. Poate ți se pare că are o viteză cam mică, dar acest card Lexar este optimizat pentru imagini “raw” de înaltă calitate dar și pentru înregistrări video de la 1080p până la 4K, chiar și pentru înregistrări video 3D. Prin urmare, va funcționa foarte bine pe camerele DSLR, camere video și camere 3D. Cardul poate fi găsit AICI.

6. Transcend SDXC 64GB Clasa 10 UHS-II U3

În final, avem un card SD cu caracteristici puternice la un preț mai redus față de cardurile profesionale mai sus menționate. SDHC-ul poate fi găsit la capacități de 32 și 64 GB. Cardul Transcend SDHC de 32 GB oferă o viteză ultra-rapidă de scriere/citire de 180MB/s, iar cel de 65GB oferă o viteză de până la 285MB/s. Ambele includ tehnologia ECC care ajută la detectarea și corectarea erorilor de scriere și transfer. Acest card poate fi alegerea ideală pentru fotografii profesioniști și producătorii de filme video care preferă să filmeze la o calitate superioară în format RAW sau 4K. În timp ce cardul SD Transcend SDXC Clasa 10 UHS-II nu este o variantă chiar ieftină, reprezintă totuși o opțiune accesibilă cu un raport foarte bun preț-calitate. Cardul poate fi vizualizat AICI.