021.313.18.78 / 0741.147.761

Str. Vasile Lascar 5-7, București
Luni-Vineri 09:00 – 19:00 / Urgente 24/24h

Str. Vasile Lascar 5-7, Bucuresti
Luni-Vineri 09:00 – 19:00
Urgente 24/24h

fb-icon g-icon

Recuperare date de pe memorii SD, microSD, CF

In telefoane, camere digitale, GoPro sau orice alt dispozitiv mobil este foarte probabil sa gasiti un card de memorie (SD,microSD,CF). Aceste mici piese pot stoca cantitati foarte mari de informatii. Fie ca pe ele sunt stocate documente, poze sau muzica majoritatea utilizatorilor le folosesc zilnic. Dar aceste carduri de memorie se pot defecta, la fel ca orice alt dispozitiv de stocare. Daca doriti sa recuperati date de pe flash USB sau card de memorie, atunci inginerii nostri va pot ajuta.

Ce este un card SD?

In general, cardurile de memorie sunt dispozitive de stocare mici si usoare. Forma lor particulara le face ideale pentru aparate electronice sau orice dispozitiv mobil.

Un card SD poate arata ca o bucata de plastic pentru o persoana neavizata. Aceea este insa doar o carcasa ce poate fi desfacuta pentru a gasi inauntru una sau mai multe memorii flash impreuna cu un controller, lipite pe o placa de circut electronic.

Atunci cand introduci un card de memorie intr-un cititor de orice fel, informatia circula organizata de controller. Totodata, acest controller urmareste si sectoarele cu defecte, gestioneaza firmware-ul cardului, translateaza adresele de memorie in sectoare disponibile sistemului de operare.

Ce este un card microSD (Tehnologia MONOLITH)?

Cardul microSD este rezultatul dezvoltarii tehnologiei de stocare a datelor din ultimul deceniu. Putin mai mare decat unghia degetului mic, putin mai gros decat o foaie de hartie si totusi capabil sa stocheze cantitati impresionante de date.

Un card microSD este similar unui USB flash drive monolitic. Toate componentele necesare, chipul NAND, controller si interfata sunt lipite impreuna intr-o carcasa extrem de mica.

Cum pot sa cedeze cardurile de memorie?

In general cardurile de memorie si stick-urile USB sunt mai putin vulnerabile la defectele mecanice decat un HDD. Totusi , ele sunt mult mai sensibile la socuri de natura electronica. Functiile indeplinite de controllerul cardului sunt vitale pentru accesul informatiei si tocmai acesta este cel mai sensibil. Un soc electric sau o inlaturare din sistem fara a-l pregati in prealabil poate duce la defectarea acestuia sau il poate  determina sa isi suprascrie firmware-ul. Toate aceste defecte sunt considerate defecte fizice si pot fi rezolvate doar prin citirea memoriei flash intr-un echipament dedicat si reconstructia datelor.

Defect fizic: Desi, spre deosebire de un HDD, un card SD poate sa nu fie deloc afectat de o cadere sau lovire, nu putem spune acelasi lucru in cazul in care se rupe accidental la extragerea din slot, este presat pana un punctul in care se va rupe, etc. Aceste tipuri de actiuni asupra cardului pot duce la ruperea placii de circuit electronic sau chiar la ruperea chipului NAND. Un chip NAND odata crapat, ne duce in situatia similara unui platan de HDD spart sau indoit: imposibilitatea recuperari de date.

Un card de memorie poate ceda in urma unor fluctuatii electrice. O supratensiune de cateva nanosecunde poate duce la scurtcircuitarea electronicii. Acest lucru duce la imposibilitatea accesarii datelor iar recuperarea de date se poate face doar prin deslipirea cipului NAND si citirea lui intr-un laborator specializat. In cazul tehnologiei MONOLITH recuperarea este mai complexa intrucat cipul NAND nu se poate scoate acesta fiind turnat pe placa de circuite . In situatia asta accesul asupra memoriei se poate face decat prin lipirea la microscop a mai multor fire de conexiune. Avem tehnologia pentru a rezolva si astfel de cazuri fiind poate singurul laborator de acest tip din tara. Firmele de recuperare de date care accepta aceste cazuri de defect al cardurilor MONOLITH, trimit dispozitivul la colaboratori din afara tarii. oferind preturi mai mari si timp mai mare de executie

Defectele logice: cazuri mult mai frecvente decat defectele fizice. Ca majoritatea dispozitivelor de stocare mobile, cardurile de memorie/USB stick-urile nu ar trebui deconectate atunci cand sunt in uz. Deconectarea lor fara o pregatire prealabila poate duce la coruperea sistemului de fisiere sau a sectorului de bootare. Un sector de bootare corupt va duce la raportatarea unui card SD ca fiind complet gol.

Fisierele de pe cardul de memorie pot fi sterse accidental sau cardul poate fi formatat accidental.

Procesul de recuperare a datelor de pe cardurile de memorie.

Din moment ce majoritatea defectelor unui card SD sunt de tipul defect logic, recuperarea datelor de pe cardurile de memorie tinde sa urmeze aceiasi pasi ca recuperarea datelor de pe orice dispozitiv cu defect logic.

De fiecare data cand se sterg datele, se formateaza gresit, sector de bootare corupt, practic se fac mici ajustari ale sistemului de fisiere. Practic, se declara spatiul folosit de informatie drept ‘disponibil’. Un singur sector de date corupt poate face intregul SD sa fie raportat drept gol.

Chiar daca modificarile in filesystem sunt mici ele pot avea consecinte majore. Este obligatia inginerilor nostri specializati in recuperarile de date sa foloseasca cea mai noua si mai eficienta tehnologie pentru a va oferi un serviciu de cea mia inalta calitate.

In situatia defectelor fizice, inginerii nostri au cunostintele si posibilitatea tehnica de a accesa direct memoria si a recupera astfel datele de pe cardul dumneavoastra. Acest lucru se face prin extragerea memoriei, lipirea corecta a unor fire extrem de subtiri pe fiecare contact specific al memoriei si accesarea acesteia.

De ce sa aleg First Data Recovery pentru recuperarea datelor pe pe SD sau microSD?

Pentru ca inginerii nsotri au cunsotintele si tehnologia pentru a rezolva orice caz de defect legat de cardurile de memorie normale sau MONOLITH. Pentru ca, rezolvand acete cazuri in cadrul firmei noastre se economisesc timp si bani.

Contact

Vasile Lascăr 5–7, București
Luni–Vineri 09:00–19:00
CUI:23136274
J40/1173/2008
021.313.18.78 / 0741.147.761

Urmărește-ne pe Facebook

2016 © FIRST Data Recovery

Contact

Str. Vasile Lascăr 5–7, București
Luni–Vineri 09:00–19:00
CUI:23136274 J40/1173/2008
0741.147.761  / 021.313.18.78

Urmărește-ne pe Facebook

2016 © Copyright FIRST Data Recovery

Website dezvoltat de White SEO